Juffrouw Ducaet

Juffrouw Ducaet als jaarling op het landgoed Ducaet in Lommel, Belgium.

Drie olympische legendes en rechtstreekse familie van Juffrouw Ducaet: Ahlerich (Dr. Reiner Klimke (Germany), Amon (Anne-Marie Sanders-Keyser, The Netherlands) en Rembrandt (Nicole Uphoff, Germany).

Juffrouw Ducaet is de volle zuster van Gazpacho Ducaet. Zij is een dochter van Saros van 't Gestelhof (V. Ramiro Z ) en Nova Zembla (V. Alcatraz). Zij is een absoluut prachtige verschijning. In 2010 won zij afgetekend het kampioenschap van de jaarlingenreeks. Een spijtig ongeval heeft kort nadien haar beloftevolle toekomst evenwel definitief belemmerd. In 2020 werd Juffrouw Ducaet verkocht aan een Belgische stoeterij voor de fokkerij.

De vader van Juffrouw Ducaet, Saros van 't Gestelhof is een zwarte Ramiro-zoon die als jong paard zowat alles gewonnen heeft. Als 9-jarige had hij al meer dan 70 overwinningen en 6 titels behaald. Op zijn 6-jarige leeftijd was hij vierde op het WK in Verden (Germany). Als zevenjarige won hij in Zwolle de presitieuze internationale titel "Best Young Stallion" en werd hij Belgisch kampioen Prix St-Georges. Saros maakte als 9-jarige de overstap naar de Grand-Prix en behaalde daar meteen 2 overwinningen.

Deze grote en perfect gemodelleerde hengst stamt langs vaderszijde af van de wereldvermaarde stempelhengst Ramiro Z, een legendarische wereldvererver die als een van de weinigen zowel topdressuur- als topspringpaarden heeft gegeven.

De moeder van Juffrouw Ducaet, Nova Zembla bezit de typische kenmerken van de fokmerries van Stoeterij Ducaet: zowel langs moeders- als langs vaderszijde combineert ze de beste Europese dressuur- en springpaarden.

Zij is een dochter van Alcatraz die het beste dressuur- en springbloed van de Europese warmbloedfokkerij combineert: Angelo XX - Paradox I. Gekroonde verwanten van Alcatraz zijn o.a. Ahlerich, het dressuurpaard van de eeuw onder Dr. Reiner Klimke, Amon onder Annemarie Sanders-Keyser en Rembrandt onder Nicole Uphoff.

Via haar moederszijde, combineert Nova Zembla het enorme springvermogen en de zeer goede gangen van Goldschlaeger Z, Gotthard en Eratosthenes xx.

 

Nova Zembla Ducaet (V. Alcatraz)


Juffrouw of mejuffrouw, afgekort als mej., voorheen geschreven als jufvrouw, is een verouderde benaming voor een ongehuwde vrouw, als tegenhanger van de benaming mevrouw of het Franse madame voor een gehuwde vrouw. In het verleden werd de aanduiding "juffrouw" ook voor getrouwde vrouwen gebruikt.


social media

Volg ons ook op de social media.

Via de onderstaande social media kanalen kun je simpelweg op de hoogte blijven van onze activiteiten. We plaatsen met regelmaat het laatste nieuws op Facebook en Instagram.

Geen Facebook of Instagram?

Bekijk dan de onderstaande slideshow om een idee te krijgen wat we doen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.