Kahlúa Ducaet

Kahlúa Ducaet with Sanna Olsson (Sweden) in CSI ** Peelbergen, The Netherlands.

 

Kahlúa Ducaet is een dochter van Arko III (V. Argentinus) en Génépi Ducaet (V. Parco - VM. Lys de Darmen).

Haar vader Arko III komt uit dezelfde moederstam als de nummer 1 van de wereld, Darco. De vader van Arko III was de wereldberoemde Argentinus. Arko III was gedurende drie jaren het meest winnende springpaard ter wereld. Uit zijn indrukwekkende palmares lichten we de volgende hoogtepunten: hij verdedigde de kleuren van Groot-Brittannië op de Olympische Spelen van Athene in 2004, hij won de Dubai Classic en behaalde een tweede stek in de Grote Prijs van Dubai in 2006. Hij zegevierde zowel in de CSIO Grote Prijs van Rome als in de CSIO Grote Prijs van Luzerne en hij won de zo befaamde Grote Prijs van Calgary, Canada. Zijn eigenaars werden dank zij zijn prestaties door het FEI twee opeenvolgende jaar uitgeroepen tot Winning Owners. Zijn afstammelingen vallen allen op door hun uitzonderlijke techniek op de sprong.

Van moederszijde stam Kahlúa Ducaet af van het topspringpaard Parco, winnaar van een eindeloze rij absolute internationale springwedstrijden. De vader van Parco was Darco, de legendarische nummer 1 van de wereld. De moeder van Parco op haar beurt stamt rechtstreeks af van de absolute wereldhengst Almé Z, die talloze topprodukten zowel in de fokkerij als in de springsport afgeleverd heeft.

Lys de Darmen, de grootvader langs moederszijde van Kahlúa Ducaet, beschikt over een van de beste bloedlijnen uit de geschiedenis van het Belgisch Warmbloedpaard (BWP). Lys de Darmen kreeg dan ook de hoge waardering van Ambassadeur BWP en trad daarmee in de galerij van de allergrootsten binnen het stamboek BWP.

Kahlúa Ducaet is zeer succesvol onder het zadel van Sanna Olsson (Sweden). Wij verwachten dat Kahlúa Ducaet zich de komende jaren zal ontwikkelen tot een erg succesvol (top)springpaard.

Kahlúa Ducaet is de volle zuster van Lady Bird Ducaet.

 

Kahlúa Ducaet

2010

2011

2014

2019

Kahlúa Ducaet met Sanna Olsson (Sweden) - Grote Prijs CSI ** Peelbergen (1 maart 2020).

Kahlúa Ducaet met Sanna Olsson (Sweden) op het CSI Peelbergen (The Netherlands).


Kahlúa Ducaet met Sanna Olsson (Sweden) op het CSI Opglabbeek (Belgium) - 2019


Kahlúa  is een - van oorsprong Mexicaanse - koffielikeur. In de smaak zijn hinten van rum, vanille en karamel te herkennen. Ze kan puur of met ijs worden gedronken, en wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt voor cocktails, met koffie of in een nagerecht.


social media

Volg ons ook op de social media.

Via de onderstaande social media kanalen kun je simpelweg op de hoogte blijven van onze activiteiten. We plaatsen met regelmaat het laatste nieuws op Facebook en Instagram.

Geen Facebook of Instagram?

Bekijk dan de onderstaande slideshow om een idee te krijgen wat we doen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.