LadyBird Ducaet

Ladybird Ducaet op stal op Landgoed Ducaet

Argentinus (V. Argentan I)

Lys de Darmen (V. Et Hop X)

Lady Bird Ducaet is de volle zuster van Kahlúa Ducaet (V. Arko III - M. Génépi Ducaet - VM. Parco), het erg succesvolle springpaard onder Sanna Olsson (Sweden).

 

Een carrière als springpaard werd Lady Bird Ducaet niet gegund. Door een erg ongelukkige val brak zij haar kniegewricht waardoor haar ambities als springpaard een abrupt einde kende.

 

Haar vader Arko III komt uit dezelfde moederstam als de nummer 1 van de wereld, Darco. De vader van Arko III was de wereldberoemde Argentinus. Arko III was gedurende drie jaren het meest winnende springpaard ter wereld. Uit zijn indrukwekkende palmares lichten we de volgende hoogtepunten: hij verdedigde de kleuren van Groot-Brittannië op de Olympische Spelen van Athene in 2004, hij won de Dubai Classic en behaalde een tweede stek in de Grote Prijs van Dubai in 2006. Hij zegevierde zowel in de CSIO Grote Prijs van Rome als in de CSIO Grote Prijs van Luzerne en hij won de zo befaamde Grote Prijs van Calgary, Canada. Zijn eigenaars werden dank zij zijn prestaties door het FEI twee opeenvolgende jaar uitgeroepen tot Winning Owners. Zijn afstammelingen vallen allen op door hun uitzonderlijke techniek op de sprong.

Van moederszijde stam Lady Bird Ducaet af van het topspringpaard Parco, winnaar van een eindeloze rij absolute internationale springwedstrijden. De vader van Parco was Darco, de legendarische nummer 1 van de wereld. De moeder van Parco op haar beurt stamt rechtstreeks af van de absolute wereldhengst Almé Z, die talloze topprodukten zowel in de fokkerij als in de springsport afgeleverd heeft.

Lys de Darmen, de grootvader langs moederszijde van Lady Bird Ducaet, beschikt over een van de beste bloedlijnen uit de geschiedenis van het Belgisch Warmbloedpaard (BWP). Lys de Darmen kreeg dan ook de hoge waardering van Ambassadeur BWP en trad daarmee in de galerij van de allergrootsten binnen het stamboek BWP.

Omwille van haar waardevolle pedigree en haar uitzonderlijke, beloftevolle kwaliteiten als potentieel springpaard hebben wij Lady Bird Ducaet ingezet als fokmerrie.

 

Lady Bird Ducaet (vóór haar ongeval) tijdens het vrijspringen.


Lady Bird Ducaet is genoemd naar de echtgenote van de Amerikaanse president Lyndon B. Johnson, de opvolger van de eind 1963 in Dallas, Texas, vermoorde president John F. Kennedy.

Sinds haar kindertijd stond ze bekend als Lady Bird ('lieveheersbeestje'). Tijdens haar kinderjaren zei haar kindermeisje over haar: "She's as pretty as a ladybird".

Hierdoor kreeg ze de bijnaam Lady Bird die haar echte naam voor de rest van haar leven verving.


social media

Volg ons ook op de social media.

Via de onderstaande social media kanalen kun je simpelweg op de hoogte blijven van onze activiteiten. We plaatsen met regelmaat het laatste nieuws op Facebook en Instagram.

Geen Facebook of Instagram?

Bekijk dan de onderstaande slideshow om een idee te krijgen wat we doen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.