Tignanello Ducaet

Tignanello Ducaet

Diamant de Sémilly (V. Le Tôt de Sémilly)

Arko III ( V. Argentinus)

Tignanello Ducaet is de zoon van Diamant de Sémilly (V. Le Tôt de Sémilly) en van Lady Bird Ducaet, de volle zuster van Kahlúa Ducaet (V. Arko III - M. Génépi Ducaet - VM. Parco), het erg beloftevolle springpaard onder Sanna Olsson (Sweden).

De vader van Tignanello Ducaet, Diamant de Sémilly, heeft een indrukwekkend palmares: op het WK in Jerez de la Frontera in 2002 behaalde hij onder Eric Levallois teamgoud en tijdens het EK in Donauschingen in 2003 teamzilver. In 2005 won hij de Grote prijs van Saint-Lô, een week later de Grote prijs van Caen.
Diamant de Semilly behoort tot de nieuwe generatie dekhengsten van de beroemde Franse springpaardenfokkerij. Vader Le Tôt de Sémilly wordt beschouwd als één van de beste Grand Veneurzonen in de fokkerij. De nakomelingen van Diamant de Sémilly blinken uit door vermogen, fantastische instelling, een sterk en gezond gestel, sublieme galop en een prachtige souplesse.

De moeder van Tignanello Ducaet is Lady Bird Ducaet. Haar vader Arko III komt uit dezelfde moederstam als de nummer 1 van de wereld, Darco. De vader van Arko III was de wereldberoemde Argentinus. Arko III was gedurende drie jaren het meest winnende springpaard ter wereld.  Uit zijn indrukwekkende palmares lichten we de volgende hoogtepunten: hij verdedigde de kleuren van Groot-Brittannië op de Olympische Spelen van Athene in 2004, hij won de Dubai Classic en behaalde een tweede stek in de Grote Prijs van Dubai in 2006. Hij zegevierde zowel in de CSIO Grote Prijs van Rome als in de CSIO Grote Prijs van Luzerne en hij won de zo befaamde Grote Prijs van Calgary, Canada. Zijn eigenaars werden dank zij zijn prestaties door het FEI twee opeenvolgende jaar uitgeroepen tot Winning Owners. Zijn afstammelingen vallen allen op door hun vermogen en hun uitzonderlijke techniek op de sprong.

Tignanello Ducaet op Landgoed Ducaet.


Tignanello is de naam die in de jaren 1970 werd gegeven aan een nieuwe wijn geproduceerd door het oude huis van Antinori (wijnproducenten sinds 1385) en ontleent zijn naam aan het productiegebied Tenuta di Tignanello in de stad San Casciano in Val di pesa (Italy).

Tignanello wordt beschouwd als een innovatieve pionier van de moderne Italiaanse topwijnen, de zogenaamde Super Tuscans.


social media

Volg ons ook op de social media.

Via de onderstaande social media kanalen kun je simpelweg op de hoogte blijven van onze activiteiten. We plaatsen met regelmaat het laatste nieuws op Facebook en Instagram.

Geen Facebook of Instagram?

Bekijk dan de onderstaande slideshow om een idee te krijgen wat we doen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.