Idora : stammoeder van Ducaet

Eratosthenes xx - Leverancier van opvallende springpaarden.

Idora (V. Eratosthenes xx ) is de stammoeder van onze fokkerij.

Zij is de moeder van Goldschlägertochter (V. Goldschläger Z - VV. Gotthard) die op haar beurt de moeder is van Truus Ducaet (V. Lys de Darmen) en de grootmoeder vanGénépi Ducaet (V. Parco). Génépi Ducaet is de moeder van Kahlúa Ducaet (V. Arko III) en Lady Bird Ducaet (V. Arko III).

Idora sprong indertijd internationaal succesvol op top niveau, ondermeer onder Frans van Herten en Sven Harmssen.

Zij was een dochter van de befaamde Engelse volbloed Erathosthenes xx.

Nadat Eratosthenes xx enkele jaren in Engeland had gekoerst, werd de bruine hengst in 1961 in Nederland geïmporteerd. Vanaf zijn goedkeuring als dekhengst in 1964 heeft Eratosthenes xx zijn sporen in de rijpaardfokkerij verdiend door het leveren van prestatiepaarden, waarvan verschillende, met name in de springsport, bijzondere resultaten hebben weten te behalen.

In 1967 verongelukte hij na een slag van een te dekken merrie. Daardoor heeft hij maar een beperkt aantal merries kunnen dekken (83 geregistreerde hengstveulens en 53 geregistreerde dochters), maar van hem zijn toch indertijd verschillende aantrekkelijke en goed fokkende merries overgebleven. 

Idora was er zo eentje !

In de topsport heeft hij ondanks zijn vrij korte periode als dekhengst verschillende opmerkelijke springpaarden nagelaten. Een willekeurige, niet-limitatieve opsomming:

  • Horatio met Eric Wauters,
  • Echo van Eva Van Paesschen,
  • Swiftness D onder Harrie Wouters van de Oudenwijer,
  • Isocrates S van Piet Raymakers,
  • Iwan F met Rob Eras

en dus ook

  • Idora met Frans van Herten
  • Idora met Sven Harmssen
  • etc.

en...

  • Daby B, met Fonny Cox!

 

Gotthard, ontegensprekelijk een van de allergrootste Hanoveraanse stamvaders. Zeven jaar lang was hij de absolute top-leverancier van springpaarden in Duitsland.

Volg ons ook op de social media.

Via de onderstaande social media kanalen kun je simpelweg op de hoogte blijven van onze activiteiten. We plaatsen met regelmaat het laatste nieuws op Facebook en Instagram.

Geen Facebook of Instagram?

Bekijk dan de onderstaande slideshow om een idee te krijgen wat we doen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.