Génépi Ducaet

Génépi Ducaet

Génépi Ducaet op Landgoed Ducaet Lommel, Belgium.

Génépi Ducaet is een dochter van Parco, het voormalige toppaard van Ludo Philippaerts. Zijn vader is de legendarische Darco, wereldwijd de absolute nummer 1 in het eliteclubje van topprestatiehengsten.

Parco is winnaar van een eindeloze rij absolute internationale springwedstrijden. De moeder van Parco op haar beurt stamt via Attack Z rechtstreeks af van de absolute wereldhengst Almé Z, die talloze topprodukten zowel in de fokkerij als in de springsport afgeleverd heeft.

Langs moederszijde stamt Génépi Ducaet af van Lys de Darmen, een van de beste bloedlijnen uit de geschiedenis van het Belgisch Warmbloedpaard (BWP).

Lys de Darmen kreeg dan ook de hoge waardering van Ambassadeur BWP en trad daarmee in de galerij van de allergrootsten binnen het stamboek BWP.

Omwille van haar uitzonderlijke pedigree werd Génépi Ducaet uitsluitend ingezet als fokmerrie. Zij is de moeder van Kahlúa Ducaet (V. Arko III) en van Ladybird Ducaet (Arko III).

Op 28 juni 2020 heeft zij het leven geschonken aan Unicorn Ducaet (V. Untouchable).


Parco (V. Darco)

Darco (V. Lugano van La Roche)

Untouchable (V. Hors La Loi II)

Hors la Loi II (V. Papillon Rouge)


Génépi is de naam van een zeer delicaat bergplantje dat op grote hoogte in de Alpen groeit. Het dient als basis voor het zeer bekende en gelijknamige Italiaanse digustief. 


social media

Volg ons ook op de social media.

Via de onderstaande social media kanalen kun je simpelweg op de hoogte blijven van onze activiteiten. We plaatsen met regelmaat het laatste nieuws op Facebook en Instagram.

Geen Facebook of Instagram?

Bekijk dan de onderstaande slideshow om een idee te krijgen wat we doen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.