Gazpacho Ducaet

Een attentvolle Gazpacho Ducaet op het landgoed Ducaet in Lommel, Belgium.

Drie olympische legendes en rechtstreekse familie van Gazpacho Ducaet: Ahlerich (Dr. Reiner Klimke (Germany), Amon (Anne-Marie Sanders-Keyser, The Nederlanths) en Rembrandt (Nicole Uphoff, Germany).

Nova Zembla Ducaet (V. Alcatraz)

 

Gazpacho Ducaet is een zoon van Saros van 't Gestelhof (V. Ramiro Z ) en Nova Zembla (V. Alcatraz). Hij was in België zeer succesvol tot en met Prix St.-Georges niveau onder het zadel van Pieter Foets (Belgium). In 2017 werd hij verkocht naar de USA. Daar is hij zeer succesvol onder Kylie Dickinson, die met hem reeds in haar eerste jaar een zilveren medaille behaalde op de prestieuze USDF (USA Dressage Finals).

 

De vader van Gazpacho Ducaet, Saros van 't Gestelhof is een zwarte Ramiro-zoon die als jong paard zowat alles gewonnen heeft. Als 9-jarige had hij al meer dan 70 overwinningen en 6 titels behaald. Op zijn 6-jarige leeftijd was hij vierde op het WK in Verden (Germany). Als zevenjarige won hij in Zwolle de presitieuse internationale titel "Best Young Stallion" en werd hij Belgisch kampioen Prix St-Georges. Saros maakte als 9-jarige de overstap naar de Grand-Prix en behaalde daar meteen 2 overwinningen.

 

Deze grote en perfect gemodelleerde hengst stamt langs vaderszijde af van de wereldvermaarde stempelhengst Ramiro Z, een legendarische wereldvererver die als een van de weinigen zowel topdressuur- als topspringpaarden heeft gegeven.

De moeder van Gazpacho Ducaet, Nova Zembla bezit de typische kenmerken van de fokmerries van Stoeterij Ducaet: zowel langs moeders- als langs vaderszijde combineert ze de beste Europese dressuur- en springpaarden.

Gazpacho Ducaet is de volle broer van Juffrouw Ducaet.

 

Zij is een dochter van Alcatraz die het beste dressuur- en springbloed van de Europese warmbloedfokkerij combineert: Angelo XX - Paradox I. Gekroonde verwanten van Alcatraz zijn o.a. Ahlerich, het dressuurpaard van de eeuw onder Dr. Reiner Klimke, Amon onder Annemarie Sanders-Keyser en Rembrandt onder Nicole Uphoff.

 

Via haar moederszijde, combineert Nova Zembla Ducaet het enorme springvermogen en de zeer goede bewegingen van Goldschlaeger Z, Gotthard en Eratosthenes xx.

Gazpacho Ducaet met Pieter Foets. Training op Landgoed Ducaet.


Gazpacho is een Spaans (voor)gerecht. Het is een koude soep van rauwe groeten en kruiden, meestal met tomaat, en in de originele versie beslist zonder vlees of bouillon. Deze soep wordt niet verwarmd maar behoort ijskoud gegeten te worden. De benaming gazpacho is mogelijk afkomstig van het Latijnse woord “caspa” wat staat voor restje of kleinigheid.


social media

Volg ons ook op de social media.

Via de onderstaande social media kanalen kun je simpelweg op de hoogte blijven van onze activiteiten. We plaatsen met regelmaat het laatste nieuws op Facebook en Instagram.

Geen Facebook of Instagram?

Bekijk dan de onderstaande slideshow om een idee te krijgen wat we doen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.