Unicorn Ducaet

Unicorn Ducaet met zijn mama in Lommel, Belgium.

Unicorn Ducaet (V. Untouchable)

Untouchable (V. Hors La Loi)

Unicorn Ducaet is de zoon van Untouchable (V. Hors La Loi) en van Génépi Ducaet, de moeder van Kahlúa Ducaet (V. Arko III - M.Génépi Ducaet - VM. Parco), het erg succesvolle springpaard onder Sanna Olsson (Sweden).

De vader van Unicorn Ducaet, Untouchable draagt via zijn vader Hors la Loi II het bloed van de Franse prestatievererver Papillon Rouge (v. Jalisco B).

Hors la Loi II sprong zelf op internationaal niveau onder Rodrigo Pessoa.

Zijn moeder Promesse is een dochter de prestatievererver Heartbreaker. Zijn grootmoeder (Chablis) is een dochter van de tweevoudig Olympiade deelnemer Carthago die zich na zijn sportcarrière heeft ontpopt als een topvererver.

Untouchable komt uit de super Holsteinse Stam 18A2.

Uit deze stam komen onder andere ook de Olympiade hengst Clinton, Chambertin, Classiker, Cardero, Caruso, Cobra, Lavendel, Livingstone, Napels, Versace, Champs Elysées, Cristallo, en Cadett.

Untouchable heeft buitengewone springkwaliteiten, bloed, lengte en veel respect.

Vanaf 2010 werd hij, onder het zadel van Alvaro Alfonso de Miranda de Neto, onder andere 3de in de GP van CSI 5*-GCT in Valencia, 6de op CSI 3* in Nantes. Verder ook 8ste op CSI 5*-W in Vigo en 10de in GP van CSI 3* in Arezzo.

Tussen 2010 en 2013 won hij onder het zadel van Daniel Deusser de 6-baren van CSI4* in Wenen en CSI3* in Vichy. Daarnaast behaalde hij talrijke klasseringen in o.a. de GP en de wereldbeker van CSI 5* in Helsinki, de GP van CSI 5* in Rio de Janeiro, de GP van CSI 5* in Parijs, de CSI 5* van La Coruna, etc.

Van moederszijde stam Unicorn Ducaet af van het topspringpaard Parco, winnaar van een eindeloze rij absolute internationale springwedstrijden. De vader van Parco was Darco, de legendarische nummer 1 van de wereld. De moeder van Parco op haar beurt stamt rechtstreeks af van de absolute wereldhengst Almé Z, die talloze topprodukten zowel in de fokkerij als in de springsport afgeleverd heeft.

Lys de Darmen, de grootvader langs moederszijde van Lady Bird Ducaet, beschikt over een van de beste bloedlijnen uit de geschiedenis van het Belgisch Warmbloedpaard (BWP). Lys de Darmen kreeg dan ook de hoge waardering van Ambassadeur BWP en trad daarmee in de galerij van de allergrootsten binnen het stamboek BWP.

 

Papillon Rouge (V. Jalisco  B)

Parco (V. Darco)


"Unicorn" betekent "Eenhoorn" in het Vlaams. Het is een mythisch dier dat sinds de Oudheid wordt beschreven als een beest met een lange, puntige hoorn midden op zijn voorhoofd. De hoorn is kaarsrecht en heeft een spiraalvormige groef.

In de Europese volkscultuur werd de Eenhoorn vaak afgebeeld als een (wit) paard met een lange hoorn. In de Middeleeuwen en Renaissance werd het gewoonlijk gekarakteriseerd als een zeer wild dier uit de bossen, dat symbool stond voor zuiverheid en genade, dat alleen kon worden gevangen door een maagd.

De Eenhoorn stond afgebeeld op antieke zegels uit de Indusbeschaving en werd genoemd door auteurs uit de Griekse oudheid, zoals  Plinius de Jongere en Claudius Aelianus.

"De Eenzame Eenhoorn" is ook een stripverhaal uit de reeks van Suske en Wiske. Het is geschreven door Willy Vandersteen en getekend door Paul Geerts.

En tenslotte: het beeldmerk van Landgoed Ducaet omvat een Eenhoorn.


social media

Volg ons ook op de social media.

Via de onderstaande social media kanalen kun je simpelweg op de hoogte blijven van onze activiteiten. We plaatsen met regelmaat het laatste nieuws op Facebook en Instagram.

Geen Facebook of Instagram?

Bekijk dan de onderstaande slideshow om een idee te krijgen wat we doen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.