Louis Quatorze Ducaet

 

Louis Quatorze Ducaet is een zoon van Nabab de Rêve (V. Quidam de Revel) en Truus (V. Lys de Darmen). Hij is op latere leeftijd zadelmak gemaakt en wordt nu gereden door Johan Bergs (The Netherlands).

Hij heeft nog wat tijd nodig, maar hij maakt beloftevolle vorderingen. Hij is begenadigd met een zeer aangenaam, erg meegaand karakter en uiteraard met het springvermogen dat hem zowel langs vaders- als moederszijde zo kenmerkt.

Hij wordt een ideale partner voor een beginnende junior en/of voor een veeleisend amateur met ambitie.

Louis Quatorze Ducaet werd medio naar de Volksrepubliek China.

De vader van Louis Quatorze Ducaet is de super verervende stempelhengst Nabab de Rêve (V. Quidam de Revel). Dit icoon uit de Belgische fokkerij sprong voor het Belgisch team met Philippe Le Jeune een eindeloze reeks internationale overwinningen bij mekaar. Zijn kinderen beschikten over hetzelfde vermogen en gouden karakter. Zijn bekendste zoon is Vigo d'Arsouilles, die op de Wereldruiterspelen in 2010 in Lexington, Kentucky, USA, teambrons voor België won met Philippe Le Jeune en die daar ook individueel wereldkampioen werd.

Langs moederszijde stamt Louis Quatorze Ducaet af van Lys de Darmen, een van de beste bloedlijnen uit de geschiedenis van het Belgisch Warmbloedpaard (BWP). Lys de Darmen kreeg dan ook de hoge waardering van Ambassadeur BWP en trad daarmee in de galerij van de allergrootsten binnen het stamboek BWP.

De grootmoeder van Louis Quatorze Ducaet langs moeders zijde, Nova Zembla, bezit de typische kenmerken van de fokmerries van Stoeterij Ducaet: zowel langs moeders- als langs vaderszijde combineert ze de beste Europese dressuur- en springpaarden.

Zij is een dochter van Alcatraz die het beste dressuur- en springbloed van de Europese warmbloedfokkerij combineert: Angelo XX - Paradox I. Gekroonde verwanten van Alcatraz zijn o.a. Ahlerich, het dressuurpaard van de eeuw onder Dr. Reiner Klimke, Amon onder Annemarie Sanders-Keyser en Rembrandt onder Nicole Uphoff.

Via haar moederszijde, combineerde Nova Zembla het enorme springvermogen en de zeer goede bewegingen van Goldschlaeger Z, Gotthard en Eratosthenes xx.

 


Lodewijk XIV (1638-1715) in het Frans "Louis Quatorze" is de koning der koningen. Hij werd op vijfjarige leeftijd koning van Frankrijk en zou dat 72 jaar lang blijven. Zijn leven was een wervelwind van intriges, minnaressen, mysteries en fenomenale kunst- en bouwprojecten. Eeuwige roem verwierf hij dankzij Versailles, een van 's wereld mooiste kastelen.

De lijfspreuk van Lodewijk XIV was: "Nec pluribus impar", vrij vertaald: "One of a kind".


social media

Volg ons ook op de social media.

Via de onderstaande social media kanalen kun je simpelweg op de hoogte blijven van onze activiteiten. We plaatsen met regelmaat het laatste nieuws op Facebook en Instagram.

Geen Facebook of Instagram?

Bekijk dan de onderstaande slideshow om een idee te krijgen wat we doen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.