Hacienda Ducaet

Hacienda Ducaet in Lommel, Belgium

 

Hacienda Ducaet in Wellington, Florida (USA)

Hacienda Ducaet is een dochter van Massimo (V. Cassini I) en Trees (V. Lys de Darmen).

Langs moederszijde stamt Haciënda Ducaet af van Lys de Darmen, een van de beste bloedlijnen uit de geschiedenis van het Belgisch Warmbloedpaard (BWP). Lys de Darmen kreeg dan ook de hoge waardering van Ambassadeur BWP en trad daarmee in de galerij van de allergrootsten binnen het stamboek BWP.

Sportief was zij zeer succesvol op CSI niveau onder het zadel van Sanna Olsson (Sweden).

In 2017 werd zij verkocht naar de USA.

Hacienda Ducaet met Sanna Olsson


Een haciënda is een groot landgoed in Latijns-Amerika. Lokaal wordt ook wel gesproken van "estancias" of "fincas". Haciënda's houden zich voornamelijk bezig met veeteelt, maar op plaatsen waar dat rendabel is ook met land-, mijn- en bosbouw. De haciënda's ontstonden na de Spaanse verovering. De Spaanse kroon schonk de conquistadores stukken land. Ze kregen het recht de indiaanse bevolking voor zich te laten werken.

social media

Volg ons ook op de social media.

Via de onderstaande social media kanalen kun je simpelweg op de hoogte blijven van onze activiteiten. We plaatsen met regelmaat het laatste nieuws op Facebook en Instagram.

Geen Facebook of Instagram?

Bekijk dan de onderstaande slideshow om een idee te krijgen wat we doen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.