Kukulcan Ducaet

Kukulcan Ducaet

 

Kukulcan Ducaet is een zoon van  (V. Dulf van de Bisschop) en Fiona Ducaet (V. Parco).

Vader Dulf van den Bisschop geniet momenteel van zijn welverdiend pensioen in de U.S.A. Zijn vader is de legendarische Heartbeaker, wereldwijs bekend om zijn talloze succesvolle nakomlingen.

Langs moederszijde stamt Kukulcan Ducaet af van het topspringpaard Parco, winnaar van een eindeloze rij absolute internationale springwedstrijden. De vader van Parco was Darco, de legendarische nummer 1 van de wereld. De moeder van Parco op haar beurt stamt rechtstreeks af van de absolute wereldhengst Almé Z, die talloze topprodukten zowel in de fokkerij als in de springsport afgeleverd heeft.een van de beste bloedlijnen uit de geschiedenis van het Belgisch Warmbloedpaard (BWP).

In 2021 werd Kukulcan Ducaet verkocht naar de USA.


Kukulcan was de Slangen God van de Maya's. Kukulcan is de Yucateekse naam van de god, de K'iche' kenden hem als Gukumatz en de Tzotzil als K'uk'ul-chon. Het Azteekse equivalent van Kukulcan is Quetzalcoatl.

El Castillo, de piramide van Kukulcán, het heiligdom aan hem gewijd, is de grootste en belangrijkste piramide in Chichén Itzá. Het volgende gebed tot de Gevederde Slang is overgeleverd: "O machtige god die hemelslang en [wereld]bewaarder zijt, wil afdalen tot uw rijksgroten en hen omwikkelen met uw vederpracht!" (Bron: Wikipedia)

social media

Volg ons ook op de social media.

Via de onderstaande social media kanalen kun je simpelweg op de hoogte blijven van onze activiteiten. We plaatsen met regelmaat het laatste nieuws op Facebook en Instagram.

Geen Facebook of Instagram?

Bekijk dan de onderstaande slideshow om een idee te krijgen wat we doen. Of neem contact met ons op voor meer informatie.